luni, 15 iulie 2013

Long live the king and queen!

Daca Romania ar fi monarhie, lucrurile ar fi cu totul diferite! Nu imi pasa de ceea ce spune lumea, cum ca monarhii doar cheltuie banii pe luxuri si povesti cu printi si printese. As prefera sa stiu ca banii mei, ca si contribuabil, sunt folositi pentru baluri regale, decat pentru vacante exotice. Cat de frumos ar fi ca tinerii sa aiba ca model printi si printese, si nu vedete aparute peste noapte! O tanara sa isi doreasca sa fie demna de a fi printesa, un tanar sa isi doareasca sa merite sa fie print. Sa avem standarde si teluri mai inalte, sa nu ne multumim cu a aparea la TV intr-un scandal.

Monarhia este inspirationala pentru mine, si sunt convinsa ca ar ridica standardele vietii in Romania. Nu este vorba doar de educatia monarhilor, este vorba de distintia, de eleganta, de respectul pe care il impun. Modernizarea aceasta curenta a societatii nu inseamna neaparat un progres. Nu de un progres material avem nevoie, ci de unul cultural si spiritual. De multe ori ma gandesc ca oamenii de la sate, in simplitatea lor sunt de o calitate net superioara celor de la orase. Bunul simt este mai valoros decat cultura eclipsata de lipsa de respect.

Sambata seara am participat la o transmisiune live a concertului lui André Rieu la Maastricht, Olanda. Ce concert, ce spectacol! Doua lucruri m-au impresionat in mod deosebit. In primul rand, faptul ca a participat foarte multa lume atat in cinema la transmisiunea live, cat si in Maastricht. Iata ca intr-o societate in care majoritatea lumii este interesata de scandal, se evidentiaza si acesti oameni care apreciaza arta. In doilea rand m-a suprins cat de mult isi respecta si iubesc oamenii din Olanda conducatorii, iar avest lucru m-a si determinat sa scriu acest articol!

André Rieu a concertat la incoronarea regelui Alexander si a reginei Maxima a Olandei, iar prima parte a concertului a fost cu cantece de la incoronare, precum si poze si inregistrari. La inceputul fiecarei melodii spunea ceva deosebit despre rege si regina iar oamenii sorbeau din priviri imaginile de la incoronare. Au cantat imnul cu un respect incredibil, au plans atat femei cat si barbati, si nu pentru ca ar fi persoane slabe, ci pentru ca respectul era adevarat. Comparativ cu tara noastra, respectul exista. La noi daca s-ar pomenii presedintele sau un partid politic la un astfel de eveniment, cred ca numai respect nu s-ar citi in privirile oamenilor.


Imi doresc, pentru mine si pentru oamenii din aceasta tara, sa ajungem ziua in care vom avea niste modele demne de urmat. Si cred ca acei oameni care au pregatirea necesara si care se pot impune prin respect in fata oricarei tari, vor ajunge sa ne faca mandrii. Pentru mine regele Mihai si regina Ana impreuna cu familia regala sunt o prezenta extraordinara! Apreciez implicarea lor in societate fara sa astepte ceva in schimb. Imi pare rau ca nu sunt mai mult mediatizati, si ca lumea nu afla cat bine face regele lor pentru ei. Un rege despre care multi nici nu stiu ca exista, si pe care multi il condamna pentru alegeri neintelese din trecut. Cu siguranta intr-o zi oamenii vor vedea si vor aprecia diferenta de clasa si atitudine si vor intelege ca acestia sunt oamenii de care avem nevoie si care merita sa fie in fruntea tarii. Atunci Romania va avea un alt statut peste hotare si vor fi si altfel relatiile dintre oamenii ei.

Long live the king and queen!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu